09/08/2018 Tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Öğretim Üyesi İlanı

09/08/2018 10:48:05 - 09/08/2018 10:49:44 - 2738 Okunma

Üniversitemiz birimlerinde açık bulunan ve aşağıda bölümleri/anabilim dalları ile unvan ve koşulları belirtilen kadrolara 2547 sayılı Kanunun ilgili maddeleri ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesi, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterlerine göre öğretim üyeleri alınacaktır.

Başvurular doçent kadrosu için Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına; doktor öğretim üyesi kadroları için ise ilgili Birimlere şahsen yapılacak olup, posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. İlan yayımlandığı tarih itibariyle 15 gün geçerli olup; tüm bilgiler Üniversitemiz http://pdb.klu.edu.tr/ adresinde yer almaktadır.

Yabancı ülkelerden alınan diplomaların denkliğinin Yükseköğretim Kurulunca ve/veya Üniversitelerarası Kurulca onaylanmış olması gereklidir.

Doçent kadrosu başvurusunda istenen evraklar (4 takım CD halinde hazırlanacaktır.)

1-Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının internet sitesindeki Akademik Personel Şube Müdürlüğü Formlar menüsünde yer alan Öğretim Üyesi İlan Başvuru Formu,

2-Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı fotokopisi,

3-Lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarının fotokopileri,

4-Doçentlik belgesi fotokopisi,

5- Özgeçmiş ve yayın listesi,

6-Yayınlarını içerir CD,

7-2 (İki) adet fotoğraf,

8-Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri gereği Aday Etkinlik-Puanlama Tablosunun doldurulması gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi kadrosu başvurusunda istenen evraklar (4 takım CD halinde hazırlanacaktır.)

1- Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığının internet sitesindeki Akademik Personel Şube Müdürlüğü Formlar menüsünde yer alan Öğretim Üyesi İlan Başvuru Formu,

2- Nüfus cüzdanı/T.C. kimlik kartı fotokopisi,

3-Lisans, yüksek lisans ve doktora diplomalarının fotokopileri,

4-Yabancı dil belgesi,

5-Özgeçmiş ve yayın listesi

6-Yayınlarını içerir CD,

7-2 (İki) adet fotoğraf,

8-Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri gereği "Aday Etkinlik-Puanlama Tablosu"nun doldurulması gerekmektedir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 27/08/2018

NOT: Aday Etkinlik-Puanlama Tablosuna Buradaki Linkten Ulaşılabilmektedir.

BİRİM

BÖLÜM

ANABİLİM DALI/

Doç.

Dr. Öğr.

Üyesi

NİTELİKLER

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

MÜTERCİM-TERCÜMANLIK

MÜTERCİM TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE)

Çeviribilim alanında doçentlik unvanını almış olmak. Çeviri Eğitimi alanında çalışmaları bulunmak.

MÜTERCİM TERCÜMANLIK (İNGİLİZCE)

Çeviribilim doktora mezunu olmak. Derlem tabanlı çeviri alanında çalışmaları bulunmak.

SOSYOLOJİ

GENEL SOSYOLOJİ VE METODOLOJİ

Sosyoloji doktora mezunu olmak. Askeri sosyoloji alanında çalışmaları bulunmak.

KURUMLAR SOSYOLOJİSİ

Sosyoloji doktora mezunu olmak. Sekülerleşme ve tüketim toplumu alanında çalışmaları bulunmak.

TARİH

ESKİÇAĞ TARİHİ

Eski Çin Tarihi alanında çalışmaları bulunmak.

GENEL TÜRK TARİHİ

Türk tarihi alanında doktora yapmış olmak. Erken Dönem Avrasya Halkları alanında çalışmaları bulunmak.

HUKUK FAKÜLTESİ

KAMU HUKUKU

DEVLETLER UMUMİ HUKUKU

Milletlerarası Hukuk alanında doktora yapmış olmak. Uluslararası sorumluluk, uluslararası tehlike sorumluluğu alanında çalışmaları bulunmak.

ÖZEL HUKUK

İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU

Özel Hukuk alanında doktora yapmış olmak. İş Hukuku alanında çalışmaları bulunmak.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSAT

İKTİSADİ ÇALIŞMA VE ULUSLARARASI İKTİSAT

İktisat alanında doktora yapmış olmak. Kısa vadeli yabancı sermaye ile ekonomik büyüme ilişkisi üzerine çalışmaları bulunmak.

İKTİSAT POLİTİKASI

İktisat alanında doktora yapmış olmak. Ortadoğu ekonomileri ve asker-ekonomi ilişkisi alanında çalışmaları bulunmak.

İKTİSAT TARİHİ

İktisat alanında doktora yapmış olmak. Ekonomik güvenlik alanında çalışmaları bulunmak.

İKTİSAT TEORİSİ

İktisat alanında doktora yapmış olmak. Finansal gelişme ve iktisadi yapı arasındaki ilişkiler alanında çalışmaları bulunmak.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

SİYASİ TARİH

Uluslararası ilişkiler alanında doktora yapmış olmak. Türk dış politikasında enerji kaynaklarının kullanımı, insani müdahale ve Türkiye Afrika ilişkileri alanında çalışma yapmış olmak.

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ

Makine Mühendisliği lisans, yüksek lisans, doktora mezunu olmak. Mekanik titreşimler, topoloji eniyileştirilmesi, gürültü kontrolü ve titreşim yalıtımı alanında çalışmaları bulunmak.

YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Bilgisayar Mühendisliği doktora mezunu olmak. Makine öğrenmesi alanında çalışmaları bulunmak.

TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

ELEKTRİK VE ENERJİ

ELEKTRİK PROGRAMI

Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora mezunu olmak. FPGA tabanlı kaotik sistemler ve uygulamaları alanında çalışmaları bulunmak.

09/08/2018 Tarihinde Resmi Gazetede Yayımlanan Öğretim Üyesi İlanı